Ostoskorisi on tyhjä!
Fokusvalmennuksen alku
Fokusvalmennuksen tiimi aloitti valmennuskurssin valmistelun osallistumalla itse AMK-pääsykokeisiin. Meillä oli käytössämme laaja valikoima vanhoja pääsykoetehtäviä ja materiaaleja. Halusimme kuitenkin olla henkilökohtaisesti tietoisia siitä, mitä AMK-hakijat joutuvat käymään läpi. Tämän vuoksi neljä Fokusvalmennuksen vastuuhenkilöä on itse käynyt läpi uudenmuotoisen hakuprosessin.

Fokusvalmennuksen ydintiimi koostuu kourallisesta ihmisiä, jotka ovat työskennelleet yhdessä erilaisissa töissä ja projekteissa yli vuosikymmenen. Monilla meistä on kokemusta opetus- ja puhetöistä useamman vuosikymmenen ajalta. Fokusvalmennus ei ole ensimmäinen ponnistus, mitä teemme yhdessä. Sen sijaan se on toistaiseksi suurin.
Fokusvalmennuksen idea
Haluamme kursseillamme keskittyä olennaiseen. Sen vuoksi tuotamme kurssimme melko paljon perinteisestä valmennuskurssista poikkeavalla tavalla. Kurssimme eivät ole opettajavetoisia, vaan lähdemme jokaisen oppiaineen suunnittelussa Fokusvalmennuksen perusperiaatteista. Jokaisella kurssilla käytetään Fokusvalmennuksen Tunnista — Sovella — Ratkaise -periaatetta. Tämä tehtävien ratkaisumalli on mukana tehtävien mallivastauksissa ja uusien tehtävien opettelussa. Yhtenäinen menetelmä myös vähentää valmennuskurssiopiskelijoiden taakkaa. Monen oppiaineen sijasta opetellaan vastaamaan monivalintoihin yhtä tekniikkaa käyttämällä, toki eri aihealueissa.
Opetuksemme on jaoteltu jokaisessa aihealueessa kolmeen tasoon. Perustasolla opetellaan perustaitoja, joita tarvitaan tulevilla tasoilla. Tehtävät ovat melko helppoja ja monivalintatehtävisssä on vain kaksi vastausvaihtoehtoa. Keskitasolla laajennetaan osaamista ja tutustutaan monenlaisiin tehtävätyyppeihin. Monivalinnoissa on 3 tai 4 vaihtoehtoa. Oikean vaihtoehdon löytäminen vaatii jo enemmän työtä ja harkintaa. Pääsykoetasolla tutustutaan vielä pääsykokeiden vaikeimpiin tehtävätyyppeihin ja vahvistetaan muiden tehtävätyyppien osaamista. Monivalintatehtävissä on 4–8 vaihtoehtoa ja oikean vaihtoehdon löytäminen voi olla jo työn takana.

Me Fokusvalmennuksen tiimiläiset olimme pandemia-aikana loputtoman kyllästyneitä tietokoneen ruudulla puhuviin päihin ja loputtoman pitkiin teoriapaketteihin. Tästä syntyi Fokusvalmennuksen pedagoginen idea. Jokaisessa oppiaineessa opetus perustuu lyhyeen teoriatietoiskuun ja sitä seuraaviin monivalintatehtäviin. Ryhdymme siis heti tositoimiin ja harjoittelemme monivalintatehtäviin vastaamista.
Hauskempaa etäopetusta
Fokusvalmennuksen etäopetus perustuu aktiiviseen tietovisoihin vastaamiseen. Tietovisoihin vastataan Zoom-ohjelmiston kautta nimettömästi. Jokaisen opiskelijan vastauksilla on väliä ja ne muodostavat kokonaiskuvan osallistujien osaamisesta. Kysymme myös jatkuvasti kurssilaisilta heidän arviota omasta osaamisestaan ja oppimistarpeistaan. Pyrimme vastaamaan kurssilaisten palautteeseen heti kurssin aikana, eikä vasta kurssin jälkeen, jolloin se on jo myöhäistä.
Fokusvalmennuksen tiimi on testannut etäopetusta ja oppimisympäristöä useampaan kertaan. Testiryhmän innostuksesta syntyi Fokusvalmennuksen iskulause “Hauskin tie ammattikorkeaan”. Toisen testikertamme jälkeen testiryhmä ei olisi halunnut lopettaa, vaan halusi lisää opetusaiheita ja tietovisoja. Erään testiryhmäläisen äiti katsoi opetuskerran osallistujan selän takaa ja pyysi päästä mukaan seuraavalla kerralla “Kun se kerran näytti niin hauskalta”.

Hiomme oppiaineitamme aina useamman tiimiläisen voimin. Jokaisella oppiaineella on sisällöntuotannosta vastaava opettaja tai opettajat. Tämän lisäksi tuottajamme hiovat oppimisympäristön ja etäopetuksen oppitunnit Fokusvalmennuksen mallin mukaiseksi. Painotamme opetuksessamme selkeyttä ja aktiivista osallistumista.
Selkeämpi tie Ammattikorkeaan
Jokaisen oppitunnin käy oikolukemassa useampi avustaja ennen niiden julkaisemista. Näin pyrimme hiomaan oppimiskokemuksen miellyttäväksi ja selkeäksi asiakkaillemme.